Zinvol Design 9 december 2015 Petra Kroon Cultuur, Voedsel, Zorg Bij Social Label maken ontwerpers en mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt samen een mooi designprodukt. Van hout, staal,...
de DakAkker- het eerste oogstbare dak van de Randstad 18 november 2015 Nynke Schaaf Voedsel, Water Op het dak van het Schieblock bevindt zich de DakAkker- het eerste oogstbare dak van de Randstad. De DakAkker is in Europa het grootste...
Damn Food Waste 20 oktober 2015 Nynke Schaaf Voedsel In 2013 begonnen een aantal initiatiefnemers met de eerste editie van Damn Food Waste op het Museumplein in Amsterdam. Groningen en Zwolle...
Oud Zwemparadijs Tropicana wordt blauwe circulaire hub 20 oktober 2015 Nynke Schaaf Bouw, Energie, Onderwijs, Voedsel, Water BlueCity010 is een circulaire hub en netwerk van lokale ondernemers die hun business plannen, grondstoffen en reststromen op elkaar...
De Hemp Collective: verbinden van industriële toepassingen van hennep 4 oktober 2015 Nynke Schaaf Bouw, Energie, Voedsel, Zorg Het wordt wel eens de comeback van Cannabis genoemd: hennep als voedingsbron, duurzaam bouwen met hennep, hennep als grondstof voor...
De queeste van Franke van der Laan 27 september 2015 Petra Kroon Energie, Ruimte, Voedsel Kantelen. Hij wil, nee hij moét, meehelpen kantelen. De maatschappij die zet geven zodat er echt wat gaat veranderen. En denk niet dat dit...
Nederlandse recycle bank Afval loont 8 augustus 2015 Nynke Schaaf Energie, Voedsel Afval loont is een innovatieve inzamelmethode voor gescheiden huishoudelijk afval. Terwijl mensen veelal gewend zijn om te betalen voor hun...
Het goede gevoel van De Timp 8 augustus 2015 Petra Kroon Energie, Voedsel Een duurzame spraakwaterval, dat is het beeld dat je krijgt als je Luuk Domhof van De Timp evenementen catering spreekt. Onstuitbaar...
Soupalicious: Soep met 3 lepels 14 juli 2015 Petra Kroon Voedsel, Zorg In februari 2015 gingen in Amsterdam West de deuren van Soupalicious open. Het idee voor de ‘wereldverbeterende’ soep dateert van ver...
Nieuwe dingen, nooit eerder gezien 1 juni 2015 redactie Onderwijs, Voedsel Het huidige onderwijssysteem komt voort uit het industriële tijdperk en het onderdrukt de menselijke creativiteit die nodig is voor de...
Jente de Vries 1 juni 2015 redactie Voedsel Gekke groente redden. Het klinkt een tikkeltje naïef, maar ook avontuurlijk. Het was na een college over de grote wereldproblemen dat...
Eetbare paddenstoelen kweken met RotterZwam 1 juni 2015 redactie Ruimte, Voedsel Het stadslandbouwbedrijf RotterZwam kweekt zwammen op koffiedik en koffieschilletjes afkomstig van onder andere Lebkov&Sons. Deze...
Creatief beheer: Landleven in de stad 1 juni 2015 redactie Voedsel, Zorg De Tuinman (m/v) is een nieuwe beroepsgroep in het publieke domein, het botanische broertje van de wijkagent, die zorgt voor een groene en...
De eerste verpakkingsvrije winkel van Nederland 1 juni 2015 redactie Voedsel Stel je voor dat er een winkel is waar alles zoveel mogelijk uit bakken, dispensers, kruiken en vaten verkocht wordt. Gewoon dingen...
Afval verwerken bij de bron 1 juni 2015 redactie Energie, Voedsel Stadsgas wil een bijdrage leveren aan een duurzaam Rotterdam door met behulp van een biomassavergister GFT afval om te zetten in energie....
Duurzaam vakmanschap in een veranderend krachtenveld 1 juni 2015 redactie Cultuur, Energie, Onderwijs, Ruimte, Voedsel, Zorg De Duurzaamheidscarrousel is een initiatief van Ria Markvoort van Erve Vennekotte te Laren (Gld), een centrum voor duurzaam leren en...