Waarmakerij van ideeën

Een leegstaand pand in de binnenstad van Groenlo is omgetoverd tot een werkplaats voor het waarmaken van ideeën. Bij BS22, zoals de plek is genoemd naar het adres Beltrumsestraat 22, worden plannen gesmeed en gepitcht. Het is geen plaats om je klachten neer te leggen, maar om echt aan de slag te gaan met het verbeteren van je leefomgeving.

Bij BS22, de werkplaats voor het waarmaken van ideeën, mag een idee ook echt een idee zijn. Bij BS22 wordt niet gevraagd naar uitgewerkte plannen, maar stellen de netwerkmakelaars vragen of geven tips, waardoor je idee een plan wordt. Je wordt in contact gebracht met mensen/organisaties die jou verder kunnen helpen. Ze nemen hier niets van je over. Het is en blijft jouw idee, dat er alleen komt wanneer jij ermee verder gaat.
“Samen bouwen aan een beter en mooier Groenlo (én Achterhoek)”
Droom in 2012
Het begon met een droom van Linda Commandeur die zij deelde op Facebook: “Ik had geen idee waar te beginnen, maar inmiddels is het zover. Door mijn ideeën te delen met anderen, ging het balletje rollen. Direct kwamen er reacties op Facebook, bijvoorbeeld van mensen die wilden meedenken en ondernemers die ook meer wilden samenwerken om doelen te verwezenlijken. Een paar weken later zat ik om tafel bij de gemeente. Ik had er eerst weinig vertrouwen in. Ik werd van de ene persoon naar de andere doorverwezen, maar langzamerhand werd het concreter.”

Eind 2014 is het al lang geen droom meer. BS22 opende haar deuren in oktober 2013. Er kon nog lange tijd doorgebouwd worden op de droom van Linda. Om nu weer nieuwe stappen te kunnen zetten, is samen met alle meebouwers een nieuwe, gezamenlijke droom geformuleerd.

De BS22-droom in 2014 voor 2016
“We schrijven het jaar 2016 en onder begeleiding van BS22 zijn al weer 6 projecten gerealiseerd! Het is reeds traditie, dat dit met aardbeigebak en een borrel wordt gevierd.

Groenlo is onderhand wereldbekend, zelfs in Den Haag! In Groenlo is het bij BS22 een komen en gaan van mensen met ideeën en wensen. De waarmaakplek is nu 6 dagen per week open, op de woensdagen ook ’s avonds. Wat zit er een kracht in die stad!

BS22 heeft de meest fantastische pilots naar Groenlo gehaald. De etalage van BS22 is een venster naar een nieuwe, blijere wereld geworden en nodigt uit tot meedoen. De gevel straalt weer in de kracht van de historie. Dit heeft duidelijk een positief effect op de rest van de straat.

De overheid is ervan doordrongen, dat het zonder BS22 niet meer kan. De politiek is zich bewust van een speelveld dat is veranderd. De financiering van BS22 is absoluut geen issue meer. De waarde, die BS22 aan de regio en aan het land toevoegt wordt op de juiste manier vertaald. Nieuwe manieren om te ondernemen zijn verkend en uitgeprobeerd.

Samenwerking met het bedrijfsleven en het onderwijs is vanzelfsprekend!

Stijfkoppen? Die bestaan niet meer! De gemeenschap koestert deze bron van energie en ontwikkeling. Vaste structuren staan BS22 niet in de weg: als doorlopend experiment worden hier nieuwe wegen en handelswijzen getest (ook door de overheid). Zelfs de Tweede Kamer vroeg om een Bewustwordingssessie! Het was een mega-succes!

Bedrijven en organisaties willen niet meer anders: kracht en groei vanuit passie en dromen. De initiatiefnemers zijn zichzelf gebleven. Medewerkers van BS22 groeien en bloeien en worden maar al te graag weggekaapt of starten hun eigen bedrijf. Hierdoor ontstaan iedere keer weer nieuwe kansen; ook voor BS22. En bovenal hebben we enorm veel lol!”

Wat biedt BS22?
Op dit moment werken er bij BS22 ruim 40 vrijwilligers, zijn er al 14 projecten waargemaakt, meer dan 60 spullen gesponsord en ruim 300 uren waargemaakt.

BS22 biedt mensen met een hart voor Groenlo: Inspiratie, een groot netwerk dat jou helpt met jouw idee, gezelligheid, vergaderruimte, flexplekken, gratis wifi, een duwtje in de goede richting, en nog veel meer! Dé plek in Groenlo om samen ideeën waar te maken.