Optimale benutting van vastgoed

Ruth van der Vlugt is co-founder van The Meetplant, een deelplatform waar huurders en verhuurders van inspirerende ruimtes elkaar ontmoeten.

The Meetplant biedt bedrijven en particulieren de mogelijkheid (leegstaande) ruimtes te delen met professionals die op zoek zijn naar een zakelijke ruimte voor een uur, dag of dagdeel. Leegstaande ruimtes worden zo optimaal benut, particulieren en ondernemers vinden zo een vergader- of werkruimte. Bedrijven of particulieren die op deze manier een ruimte delen verdienen daarnaast een zakcentje bij.
 
“Wij hopen met dit project bestaande systemen te doorbreken”
Is het een kantelproject of een koploperproject?
The Meetplant is een koploperproject, maar hoopt ook dat bedrijven en particulieren anders naar hun beschikbare ruimtes gaan kijken. Zo vinden wij dat bijv. niet alleen gebouwen, maar ook vierkante meters op de financiële balans horen te staan.

Ben je als initiatiefnemer kantelaar, koploper of verbinder?
Als initiatiefnemer ben ik een kantelaar, wij hopen met dit project bestaande systemen te doorbreken.

Welke barrières hebben jullie moeten overwinnen?
Voor dit initiatief hebben wij een geheel vernieuwend businessmodel moeten ontwikkelen. Er was amper tot geen referentiekader voor een deelplatform voor ruimtes in de zakelijke markt.

Wat is het verdienmodel?
Het verdienmodel is gebaseerd op een boekingspercentage per geboekte ruimte op het deelplatform.

Wat valt van dit project te leren?
Met dit project willen wij zorgen dat professionals en particulieren anders naar hun ruimtes gaan kijken. Is het nodig om een eigen kantoor te hebben? Of moet je medewerkers uit eenzelfde projectgroep dagelijks op en neer laten reizen naar een andere stad, als ze ook kunnen vergaderen in hun gezamenlijke woonplaats?