Ontmoetingsplek voor verbinding en transformatie

Het Inspiratiehuis Arnhem is een creatieve plaats die je uitnodigt tot ontmoeting, verbinding en transformatie. De bijzonder vormgegeven vergaderruimten zijn te huur. Daarnaast worden er diverse activiteiten georganiseerd.

”Leef je droom nu en bewaar hem niet voor later” is de lijfspreuk van Maria Mazarakis, eigenaar van het Inspiratiehuis. Zij typeert zichzelf als een verbinder, een ‘Ontdekkingsreiziger van de wereld van mogelijkheden’ en is van mening dat heel veel mogelijk is, als je in beweging bent of komt! De vraag is, wát brengt je in beweging. De sleutel daartoe zit in de ‘verwondering’. Verwondering over datgene wat je ziet, hoort en ervaart; de start van de beweging.
 
Nieuwetijds werken, middels co-creaties, maakt je slagvaardig
Verwondering
Het Inspiratiehuis Arnhem is zo’n ‘verwonder’-plek, in samenwerking met beeldend kunstenaars, designverzamelaars, muzikanten en andere creatieve geesten en levenskunstenaars. De aankleding, styling én de programmering (workshops en trainingen) nodigen je uit tot nadenken, tot het ‘loslaten’ van oude patronen en het ‘toelaten’ van nieuwe ontwikkelingen.

Daarnaast organiseert het Inspiratiehuis het InspiratiePodium Arnhem, waarop mensen persoonlijke verhalen vertellen over de achterkant van hun CV, over de sleutelmomenten in hun leven, de beren en veren op hun pad en wat zij hen hebben gebracht. Zo faciliteert Maria omvangrijke ontmoetingen: bij het luisterend publiek ontstaat ruimte, om in de ontmoeting met de persoonlijke verhalen ook zichzelf te ontmoeten.

Het Inspiratiehuis Arnhem is een huis voor ontmoeting, verbinding en transformatie voor ieder die écht ‘in beweging’ wil komen.

Wat maakt dit project tot een bijzonder vernieuwend project? 
De co-creatie maakt het mogelijk om samen te werken aan een nog mooiere wereld waarin mensen mogen dromen en die dromen realiseren.

Is het een kantelproject of een koploperproject?
Het is een koploperproject net als Seats2Meet, dat opgeschaald kan worden.

Welke barrières hebben jullie moeten overwinnen?
Ik heb de officiële wegen geraadpleegd om te ontdekken of het concept ‚Inspiratiehuis Arnhem’ bestaansrecht had. Daarna heb ik al die regels naast me neergelegd en ben op pad gegaan. Ik ben in gesprek gegaan met heel veel mensen die allen mijn ambassadeurs werden en meehielpen mijn Leef je droom, bewaar ‘m niet voor later te realiseren. Door de samenwerking, zie boven, is het me gelukt om alles in huis in bruikleen te gebruiken, waarbij alles te koop is en dus ook in beweging is. Alles, werkelijk alles staat in dienst van die beweging.


Wat is het verdienmodel?
Ik verhuur de ruimten, organiseer mijn eigen events, organiseer ook workshops voor anderen. Ik haal programmering in huis door co-creaties in plaats van enkel ‚mensen’. Met de programmering komen ook de mensen.


Wat valt van dit project te leren?
Nieuwetijds werken, middels co-creaties, maakt je slagvaardig. Werken vanuit volledige vrijheid maar je volledig verbonden weten. Zo tof! Zo heb je vele ambassadeurs en fans die samen gaan voor resultaat. Plus het weten dat je met nieuwetijds werken niet het oude systeem kunt redden. Wanneer je gaat voor het nieuwetijdse valt het oude uiteen.