In een gele schoolbus mensen en kennis verbinden

DriveToConnect is vernieuwend omdat het kennis en ervaring met elkaar verbindt. De bus mag 19 personen vervoeren naar ludieke locaties, voor bijzondere bijeenkomsten en verrassende ontmoetingen. In de bus wordt actief gebruik gemaakt van alle middelen die voorhanden zijn om mensen te inspireren, te stimuleren en te motiveren. DriveToConnect wil zo een positieve bijdrage leveren om onze samenleving leuker, mooier, socialer en eerlijker te maken.

DriveToConnect is vernieuwend omdat het kennis en ervaring met elkaar verbindt. De bus mag 19 personen vervoeren naar ludieke locaties, voor bijzondere bijeenkomsten en verrassende ontmoetingen. In de bus wordt actief gebruik gemaakt van alle middelen die voorhanden zijn om mensen te inspireren, te stimuleren en te motiveren. DriveToConnect wil zo een positieve bijdrage leveren om onze samenleving leuker, mooier, socialer en eerlijker te maken.
 
“Ik heb al jong geleerd dat niets blijvend is behalve de verandering.”
Geluk
Hans van Meggelen is de initiatiefnemer van DriveToConnect. In 2011 verloor hij op 58-jarige leeftijd zijn baan. Inmiddels voelt hij zich weer 30 jaar jonger omdat hij weer midden in de samenleving staat. “Ik heb het geluk veel pech ontmoet te hebben. Zo heb ik al jong geleerd dat niets blijvend is behalve de verandering. In september 2011 ontmoette ik bij toeval een aantal bevlogen mensen op het Natural Networking Festival. Zij hebben mij de vonk gegeven om naar mijn eigen bevlogenheid te gaan zoeken. Na ruim een jaar van onderzoek, schrijven, schrappen en angsten overwinnen rijdt de mobiele ontmoetingsruimte door Nederland.” Coöperatie Van Meggelen ziet zichzelf als koploper, omdat hij de eerste is met een mobiele ontmoetingsruimte. Maar volgens hem is het idee makkelijk uit te breiden en kan DriveToConnect een nieuwe manier van ontmoeten, vervoeren en kennis delen worden. “Er is ruimte en belangstelling om dit elders in het land ook te gaan doen. Daarvoor staat de coöperatie DriveToConnect al in de steigers.” Maar naast het vernieuwende aspect is volgens hem ook het verbindende aspect belangrijk. “De schoolbus brengt mensen en mogelijkheden samen door in deze ruimte kennis te delen. Het project biedt aan velen de mogelijkheid om inkomsten te generen en probeert zoveel mogelijk gebruik te maken van de sociale overwaarde. Met mijn kennis en ervaring op het gebied van ICT en psychologie richt ik mij op digivaardigheidstrainingen en persoonlijkheidsontwikkelingmeetings.”

Eenvoud
DriveToConnect verdient geld met de verkoop van trainingen, workshops en presentaties. Daarnaast organiseert Van Meggelen meet & eat-events op bijvoorbeeld bedrijventerreinen, maar ook bij particulieren op bijzondere locaties. En hij verhuurt de bus aan derden. Met verschillende tarieven probeert DriveToConnect iedereen de mogelijkheid te bieden om zijn of haar boodschap op een speciale manier over te kunnen brengen. De potentie van zijn idee werd bij de Kamer van Koophandel en de banken niet onmiddellijk gezien. “Door de eenvoud van het concept zou het commercieel niet haalbaar zijn, anders had het volgens de mensen allang bestaan. De trainingsmarkt was ingestort volgens de banken en het gewenste kapitaal € 50.000 vonden zij niet interessant.”

Angsten overwinnen
Wat andere initiatieven van hem kunnen leren is vertrouwen hebben. “Hiermee kunnen angsten overwonnen worden. En wat ook breed toepasbaar is dat echt contact maken met een ander, kansen biedt voor samenwerking. En dat uitsluiten tot ontwrichting leidt en dat meedoen voeding is voor eigenwaarde. Tot slot, laten zien hoe het kan, is effectiever dan vertellen hoe het moet.”