The Art of Bio Hacking, Utrecht

Deze avond met Denker des Vaderlands René te Bos en de internationale kunstenaars Agi Haines en Steve Kurtz, is interessant voor je. Een avond over de nabije toekomst en de mogelijkheden en uitdagingen die zich aandienen nu de mens in staat is op celniveau het leven te herscheppen. Kunstenaar Kurtz maakt al jaren waanzinnige dingen om bijvoorbeeld de heftige effecten van het werk van Monsanto te laten zien. “A handful of multinationals want to control the entire food supply. We’re trying to stand up to the militarization and privatization of common resources.” In Nederland zijn er nog weinig mensen die hem kennen. Grijp je kans hem te ontmoeten! Hij komt speciaal voor ons als onverwachts, last-minute cadeautje naar Nederland.

De sprekers:

– René ten Bos is sinds kort Denker des Vaderlands, winnaar van de Socrates Cup 2016 en schrijver van het recent verschenen boek Dwalen in het Antropoceen.

– Agi Haines werk richt zich op het ontwerp van het menselijk lichaam. Hoe reageren mensen op de mogelijkheid ons lichaam als gebruiksmateriaal te benaderen? Hoe ver kunnen we gaan met het aanpassen van ons lichaam, wat is maatschappelijk aanvaardbaar?

– Steve Kurtz is oprichter en lid van het Critical Art Ensemble (CAE), en pionier op het gebied van politiek geëngageerde kunst, artistieke interventies, cultureel onderzoek en acties op het gebied van biotechnologie en klimaatproblematiek. Free Range Grains van CEA was een live performance waarbij standaard moleculaire technieken werden ingezet om genetisch gemanipuleerd voedsel op te sporen binnen de wereldwijde voedselhandel.

Om 19.30 gaan de deuren open van het Utrechts Archief aan de Hamburgerstraat 28 en om 20 uur start het programma. De locatie is ongeveer 10 minuten lopen van het station, parkeren kan in de garage aan de Springweg. Voor meer info en kaartjes: http://fotodok.org/lezing/accursed-creator-the-art-bio-hacking/
Je kan vooraf als je dat wilt bij FOTODOK de tentoonstelling (Re)Inventing Nature bezoeken als dat nog niet hebt gedaan. Tegenover het archief op de Lange Nieuwstraat 7.
 
Leuk als je komt!