Gelijkwaardigheid en Zelfsturing in bedrijven en organisatie. Soest

Thema-avond:
WIE IS HIER EIGENLIJK DE BAAS?

Gelijkwaardigheid, zelfsturing en eigen verantwoording
in bedrijven en organisaties

Tal van organisaties veranderen naar een nieuwe structuur van zelforganisatie. Leidinggeven wordt coachen. Teams sturen zichzelf aan. De werknemer wordt mede-ondernemer, krijgt meer vrijheid en neemt meer verantwoordelijkheid.

Tijdens deze thema-avond nemen drie sprekers de bezoeker mee in hun ervaringen met zelforganisatie binnen hun organisaties. Zowel de successen als de moeizame aspecten van dit nieuwe werken worden door hen belicht.

De sprekers:
Futuroloog Peter Ros zoomt in op de nieuwe mindset die zelforganisatie van bedrijven en werknemers vraagt.
Lotta van Uchelen, Chief DNA Officer van Schuberg Philis ICT, vertelt over haar ervaring met sociocratisch werken, werkvormen zoals appreciative inquiry en de collegiale adviesmethode, en de obstakels die zij tegenkomen om iedereen blijvend te betrekken bij de bedrijfsvoortgang en -ontwikkeling.
Carla van Rijs is regiocoach van Buurtzorg Nederland. Zij deelt haar ervaring in de dagelijkse praktijk van Buurtzorgteams. Wat werkt? En wat werkt niet in hun onderlinge samenwerking en gezamenlijk beslismodel: de oplossingsgerichte interactiemethode.

Paneldiscussie:
Na deze boeiende praktijkvoorbeelden wordt ruim tijd gemaakt voor een discussie tussen toehoorders en sprekers. Bij deze paneldiscussie schuiven nog twee ervaringsdeskundigen aan: Johannes Leerink van Silk Lab en Richard Peters van De Succesfabriek. Daarnaast nemen ook een student en een staflid van de school plaats in het panel.

De Ruimte:
Democratische school De Ruimte gaat uit van zelfgestuurd onderwijs, waarbij studenten én docenten samen de verantwoordelijkheid dragen voor de ontwikkeling van het kind. In vrijheid en gelijkwaardigheid zoeken zij gezamenlijk een weg naar de toekomst. Hiermee sluit De Ruimte naadloos aan op de ontwikkelingen in het bedrijfsleven.

Meedoen?
SCHRIJF je NU IN via: sonja.bollen@deruimtesoest.nl

Dinsdag 28 maart 2017, 19.30 – 22.00 uur
Entree: €10,- per persoon (incl. 1 consumptie),
€4,- voor ouders van studenten op De Ruimte (incl. 1 consumptie), studenten gratis.

TOT DE 28e!

Democratische school De Ruimte
Insingerstraat 39, 3766 MA Soest
www.deruimtesoest.nl

https://www.facebook.com/events/693628517464616/