16 dec in Pakhuis de Zwijger: De impact van Urgenda

Aan de vooravond van de uitslag van de zaak die klimaatbeweging Urgenda aanspande tegen de Nederlandse staat om zich aan Parijs 2015 te houden, gaan wij samen met oa Marjan Minnesma op zoek naar nieuw leiderschap voor een rechtvaardiger klimaat.

20 december 2019 kan de geschiedenisboeken in gaan als de dag waarop Urgenda de belangrijkste milieu-organisatie van Nederland wordt, en daarmee bepaalt welke kant ons land op gaat met het klimaat. Mocht Urgenda winnen, dan moet de Nederlandse Staat de CO2-uitstoot met 25 procent terugdringen. Aan de vooravond van de uitspraak van de Hoge Raad in de Urgenda-zaak gaan wij in gesprek met directeur Marjan Minnesma over durf, doorzettingsvermogen en daadkracht en de impact van de uitspraak en de vervolgstappen. Ook gaan wij deze avond in gesprek met inspirerende sprekers over nieuw leiderschap en met een nieuwe generatie rolmodellen die strijdt voor een rechtvaardig klimaatbeleid.

Het is pay as you like, maar je moet wel reserveren, dat kan gelijk op deze link waar je ook meer info over het programma vind.
https://dezwijger.nl/programma/het-gelijk-van-urgenda