WeMakeThe.City

Tweede editie van internationaal festival WeMakeThe.City biedt groot expositieprogramma over betere steden 
WeMakeThe.City is het festival dat de stad beter maakt. Vijf dagen lang pakken we, met publiek én experts, urgente uitdagingen voor het dagelijks leven in de stedelijke omgeving op. Op tientallen locaties verspreid over de stad Amsterdam én de regio. Met lezingen, filmvertoningen, exposities, voorstellingen, stadsexpedities, games, workshops, expertmeetings, gesprekken, labs, werkplaatsen en een uitnodigend en actief weekendprogramma voor een groot en breed publiek. Voor Amsterdam, de Metropoolregio Amsterdam, Europese steden en de rest van de wereld.


Van maandag 17 tot en met zondag 23 juni vindt in de metropoolregio Amsterdam de tweede editie plaats van het internationale stedelijk innovatiefestival WeMakeThe.City. De kernvraag is: hoe maken we – gezien de toenemende tweedeling – steden en regio beter voor ons allemaal? Ook dit jaar presenteert WeMakeThe.City naast inhoudelijke conferenties een rijke culturele programmering vol Urban Expo’s: tentoonstellingen en manifestaties over stedelijke thema’s.  

Streets of the World, Future Cities, We Make M-Ode en BAB
Tijdens WeMakeThe.City werken bewoners én beleidsmakers, wetenschappers, ontwerpers, kunstenaars, zorg- en onderwijsprofessionals, ondernemers en bestuurders uit binnen- en buitenland aan stedelijke vraagstukken. Het programma van WeMakeThe.City 2019 is verdeeld over zeven dagen en bestaat naast inhoudelijke conferenties uit een uitgebreide culturele programmering van Urban Expo’s. Centraal in het festival staat de vraag: hoe maken we – gezien de toenemende tweedeling – steden en regio’s beter voor ons allemaal?

Een paar hoogtepunten uit de programmering van Urban Expo’s: 

Streets of the World (Zuidas)
De foto-expositie Streets of the World, met het thema wereldburgerschap, is maar liefst 250 meter lang en te bezoeken op de Amsterdamse Zuidas. Fotojournalist Jeroen Swolfs zendt een hiermee een verbindende boodschap uit: alle landen ter wereld terugbrengen naar de mensen. Lees meer >>  

Future Cities (OBA) 
Een multimediale expositie over vijf spannende, snelgroeiende wereldsteden: Kinshasa, Lima, Yangon, Medellín en Addis Abeba. Hear the city, meet the people, feel the energy. Lees meer >> 

We Make M-Ode/New Beginnings (Marineterrein)
Manifestatie van M-ODE vol exposities, talks, shows, workshops. Biedt een podium aan een nieuwe generatie veerkrachtige en activistische ontwerpers, ontwikkelaars en dare devils. Zij herdefiniëren ontwerpkracht en ontwikkeling in antwoord op klimaatverandering, en tonen de overgang van mode als decoratie naar noodzakelijke creatie, waarin herwaardering van kleding en kleedgedrag centraal staan. Lees meer >> 

Bicycle Architecture Biennale (Circl)
De Bicycle Architecture Biennale (BAB) is een prestigieuze rondreizende tentoonstelling van opvallende architectonische ontwerpen van over de hele wereld, die de fiets centraal stelt. Lees meer >> 

Zie voor het hele weekprogramma: wemakethe.city.