Een pleidooi voor ander onderwijs

Lezing door Jan Bransen 6 juni
Hoogleraar filosofie, auteur van het boek ‘Gevormd of vervormd?’

In zijn nieuwe boek Gevormd of vervormd? houdt filosoof Jan Bransen een pleidooi voor een andere vorm van onderwijs, met een grotere rol voor de leerling zelf. ‘Er moet iets gebeuren. Het huidige onderwijssysteem is echt failliet.’

Jan Bransen: ‘Het onderwijs kan zoveel beter. Primair onderwijs hoort te draaien om de ontwikkeling van het zelfvertrouwen. Het voortgezet onderwijs hoort ervoor te zorgen dat jongeren een positie verwerven waarin ze ertoe doen. En al het zogenaamde ‘hogere onderwijs’ organiseren we voortaan in duale trajecten, waarin leren en werken samengaan.’

Jan Bransen is hoogleraar Filosofie van de gedragswetenschappen aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Hij heeft uitgebreid in het Engels gepubliceerd over kwesties als autonomie, persoonlijke identiteit, zelfkennis, liefde en praktische rationaliteit. De laatste jaren heeft hij zijn aandacht verlegd en schrijft sindsdien voornamelijk in het Nederlands en voor een breder publiek. Jan Bransen ziet zichzelf het liefst als een kruising tussen een schoolmeester, een filosoof en een cabaretier.

Donderdag 6 juni 2019
Van 19.30 tot 22.00 uur (inloop19.00 uur)
Entree: 10 euro (studenten 5 euro)
Vooraf aanmelden: info@deruimteso
est.nl

Democratische school De Ruimte
Insingerstraat 39, 3766 MA Soest
www.deruimtesoest.nl

Via deze site kun je het boek ook bestellen