Duurzame Week van 15 tot en met 22 juni

Een barbecue met hotcocks en bokkenburgers? Een lezing van tv-coryfee Dennis Storm over minimalisme? Of onder de douche met Sacha? Het kan allemaal dit jaar tijdens de Duurzame Week! In acht dagen kun je zo’n 70 evenementen bezoeken rondom de thema’s voeding, wonen, omgeving, reizen en consumeren, meest gratis. Zeer gevarieerd en met iets leuks of interessants voor iedereen.

Voor de vierde editie van dit Utrechtse festival staat op de Neude een grote kas, van 15 tot en met 22 juni. Hier is naast een doorlopend programma gelegenheid voor een hapje of drankje. Daarnaast is er verspreid over de stad van alles te doen. Zo kun je advies krijgen over het verduurzamen van je woning en zijn er een duurzame pubquiz, een natuurwijnproeverij en een workshop duurzame kleding.

Ook kun je meedoen aan een ‘afvalrace’ of aan leuke kinderactiviteiten. Of woon een minilezing over treinvakanties bij of een masterclass klimaatpsychologie. En uiteraard zijn de Solar Cinema en de duurzame markt er weer.
Verder organiseren we met onze partners presentaties, lezingen, en levendige discussies met interessante sprekers uit het vak. Voor professionals én andere geïnteresseerden. Met dit alles willen wij laten zien hoeveel er allemaal gedaan wordt in Utrecht en omgeving op het gebied van ecologische duurzaamheid.

Vanaf nu kun je rondneuzen op duurzameweek.nl/programma.

GESCHIEDENIS
Het concept DW is in 2015 bedacht door Margit Végh en Koen Kooper en leidde in oktober 2016 tot de eerste editie van DW. Dit jaar organiseren we het evenement voor het vierde jaar op rij. De week groeide in deelnemende partijen, evenementen en bezoekers. De ambities groeien verder. In 2019 staan we een week lang op verschillende locaties rondom de Neude en verwachtten we 10.000 bezoekers.

Op deze locaties wordt duurzaamheid tastbaar: je komt hier voor je DW biertje, voor een interessante lezing, voor muziek of een pubquiz.