Het duurzame huis van Arjan Broer


Practice what you preach is het motto wat Arjan Broer waar maakt. Arjan is een sociaal ondernemer. Hij werkt aan Zwolle in Transitie, Groene Loper Zwolle, Earth Hour Zwolle en het Bloemenlint. Zijn site heelbreed.nl geeft een mooi beeld waar hij voor staat en zich hard voor maakt. Niet verwonderlijk dus dat juist hij een duurzaam huis heeft gebouwd.

Sinds de kerst van 2018 woont hij samen met zijn vrouw en twee kinderen van 13 en 15 in een prachtig huis aan de rand van Zwolle. Een huis dat hij samen met zijn oude buren heeft gebouwd. De reden van verhuizing? Ze wilden duurzamer gaan wonen en weg uit de drukte van de wijk.


Arjan heeft het hele proces zelf begeleid, ook zelf de handjes uit de mouwen gestoken. Door alleen al te kijken naar deze foto’s krijg je zelf ook zin om een huis te bouwen.

Fabiënne van Team Foster heeft een mooi interview voor het platform Energiek Zwolle geschreven. Lees het hier.

Bekijk de film van Ruud Broer om een beeld van het hele proces te krijgen. Complimenten Arjan voor dit mooie huis.