Code Oranje, het vervolg.

 

Code Oranje deed mee aan de Statenverkiezingen in Noord- en Zuid-Holland, Gelderland en Noord-Brabant. De nieuwe beweging behaalde net geen zetel. Geestelijk vader van de beweging en waarnemend burgemeester van Heerhugowaard Bert Blase vertelt waarom de weg naar een nieuwe democratie taai is.

Geen handdoek in de ring? ‘Natuurlijk niet; we gaan door. We hebben een procent van de stemmen gekregen. Dat is een begin. De beweging van onderop is sowieso gaande in gemeenten en provincies. Zélfs als wij als Code Oranje zouden stoppen, dan nog gaat die burgerbeweging in de samenleving gewoon door. Dit was de eerste stap en die heeft niet geresulteerd in zetels, maar wel tot veel activiteit op allerlei plekken. We zijn reëel maar zien ook perspectief. Bij mij zul je daarom geen teleurstelling bespeuren.

Laten we deze nieuwe beweging, waarbij jij werkelijk iets hebt in te brengen, met elkaar ondersteunen. Wil je mee beslissen in je eigen provincie, gemeente of in Nederland? Check deze link hoe je kan kan bijdragen.

Lees hier het interview dat Martijn Delaere (Binnenlands Bestuur) met Bert Blase hield, daags na de verkiezingen.