Klimaatacademie – workshops


De komende maand kun je binnen de Klimaatacademie aan de slag met workshops als bewonersparticipatie en gedragsverandering voor duurzaamheid. Wil jij je professioneel ontwikkelen? Doe dan mee aan bijvoorbeeld de workshop ‘Gedragsverandering inzetten voor een duurzame gemeentelijke organisatie’ of ‘Basics van Bewonersparticipatie’.

Gedragsverandering inzetten voor een duurzame gemeentelijke organisatie

In deze workshop laat Nienke Trap zien hoe je als organisatie principes en inzichten vanuit de psychologie kunt inzetten voor het realiseren van gedragsverandering binnen je eigen organisatie. Dit zorgt voor betrokken en actieve medewerkers en uiteindelijk het realiseren van duurzaamheidsdoelstellingen.

We gaan aan de slag aan de hand van een praktische methode: analyse, ontwerp, implementatie en evaluatie. Elke stap oefenen we samen aan de hand van voorbeelden en een case study uit de praktijk.


Tenslotte maken we een begin met uw actieplan, met speciale aandacht voor hoe je alle betrokkenen enthousiasmeert en hoe je tijdens het proces de voortgang monitort en successen viert.

Data en locatie:
21 en 25 maart te Arnhem

Aanmelden en meer informatie

Basics van Bewonersparticipatie

Met 5 eenvoudige basistips samen aan de slag met bewoners voor een gedegen wijkaanpak.

Je staat voor de opgave aan de slag te gaan met aardgasvrij en andere zaken rondom de energietransitie. Je vraagt jezelf af: “Hoe krijgen we bewoners mee?” Het is misschien wel de meest gestelde vraag bij de energietransitie. Wij beginnen met andere vragen. Kom naar de twee uur durende workshop in Utrecht en wij nemen jou mee in de bewonersreis met heikele kwesties en oplossingen.


In deze workshop proef je het Klimaatavontuur zoals Kirsten Notten, Ariane Lelieveld en Marianne Zuur dat in hun wijken mee maken. Aan de hand van jouw casus of vraag gaan jullie samen als bewoners op reis om te ervaren welke 5 – even verrassende als natuurlijke – sleutels je zo in de rugzak kunt stoppen om morgen toe te passen. Kirsten, Marianne en Ariane baseren hun aanpak op onderbouwde ervaringen en praktisch getoetste kennis. Een kijkje in hun rugzak: dialoogvoering, communitybuilding, storytelling, systemisch werken, gedrags- en breinkennis, toegepaste kunst, buurtaanpakken.

Data en locatie:
7 maart in Utrecht
3 april in Zwolle

Aanmelden en meer informatie

 

 

De Klimaatacademie is een initiatief van Klimaatverbond Nederland en wil leden (en niet-leden) kennis en hands-on oplossingen aanreiken waarmee zij koplopers in de energietransitie kunnen zijn. De Klimaatacademie is onderverdeeld in workshops en publicaties.