Groot succes MBO Vakmanschap Gelderland

Tijdens het evenement kwamen studenten, docenten en praktijkopleiders samen om te werken aan de toekomst van het onderwijs. Een game met acteurs, nepgeld en challenges waarbij studenten nu écht aan het roer stonden en het winnende idee mochten kiezen! De volgende woorden van een student maakt het een geslaagde dag voor ons: “Het is fijn om te voelen dat er 300 mensen zich voor ons inzetten en dat we nu een keer echt gehoord worden!”

Deze 300 docenten vanuit 8 scholen gingen samen in een serious game de toekomst van hun gepersonaliseerde onderwijs uitwerken en presenteren adhv Design thinking met de student.  In aanloop op deze dag heeft  MBO Aventus afgelopen april hun docentendag omgegooid tot een serious game waarbij in multidisciplinaire teams (concierge, roostermakers, management en docenten in teamverband) nagedacht werd over vier onderwijsvragen die er speelde met ruim 800 man personeel in 135 teams. Met zoveel enthousiasme werd dat ontvangen dat ze ons nogmaals uitnodigde om verder de kanteling mee vorm te geven bij de #MBOvakmanschap dag op 16 november in hetzelfde Orpheus Theater in Apeldoorn. 

Dit keer met de helft getrainde Dutch Design Thinking coaches uit de desbetreffende scholen en de andere helft elders getrainde design thinking coaches vanuit STUDIO WHY (waaronder ik). Het was een fantastische dag vol enthousiasme reacties. Iedereen die zich uit de scholen inschreef wilde het verschil gaan maken.  Verschillende holistische concepten  werden gepresenteerd waardoor drie aan elkaar te verweven concepten uiteindelijk samen verder gingen.  Zij werkten in de vrije ruimte in de dreamfactory aan het idee om voor zorgstudenten, -clienten en -verleners living labs te gaan faciliteren zowel lokaal als digitaal om onderwijs direct te koppelen aan de praktijk.

Bekijk ook vooral de toegewijde post aan deze geslaagd dag met een aantal leuke foto’s:

Klik hier voor meer informatie over Studio WHY?
Input voor dit artikel is ingezonden door Nick van Breda