Van Vonk Naar Vuur Den Bosch

Kantelen op maatschappij niveau met Engbert Breuker en Boudewijn Tooren
Transformatie speelt op alle niveaus en is altijd onderdeel van een brede verandering op maatschappelijk niveau. Wat zien we dat er gaande is? Hoe verhoud ik mij tot deze ontwikkelingen en welke rol speel ik met mijn initiatief?

Engbert Breuker
noemt zichzelf wondernemer en werkt bij Pentascope waar hij duurzame organisatieveranderingen begeleidt. Hij weet als geen ander het verband te leggen tussen micro, meso en macro. Op ieder niveau thuis, in zijn dorp, op zijn werk bij pentascope en in de samenleving.

Boudewijn Tooren is voorzitter van Herenboeren Wilhelminapark, een kleinschalig coöperatief gemengd boerenbedrijf: de Herenboerderij. Voor de opzet van de Herenboerderij zijn circa 200 gezinnen nodig ofwel 500 monden. Samen eten verbindt. En wat voor samen eten geldt, geldt ook voor de gezamenlijke productie ervan: het maakt gelukkig. 

Kortom dat belooft een mooie bijeenkomst te worden!

Wat is van vonk naar vuur?
Experimenteren, Onderzoeken, Leren en Opschalen!
Stel je voor dat we alle vonken bij elkaar brengen tot een groot vuur, dat we kennis en ervaring bij elkaar brengen, van elkaar leren en samen ontdekken. Dan komt een eerlijker, gelukkiger, spannender, leuker en energieker Nederland ineens veel sneller dichterbij. We are in it together!
Een plek om ervaringen en lessen te delen om samen een stap verder te komen.

  • Een plek waar kantelaars, verbinders en koplopers kennis, kunde en ervaring delen en vermenigvuldigen,
  • Een oplaadstation voor inspiratie en bewustwording, zodat gestagneerde energie weer gaat stromen,
  • Kracht door vakmanschap én door verschillende sectoren met elkaar te verbinden,

Het gaat in deze bijeenkomsten om de interactie en vakmanschap van alle aanwezigen. We creëren avonden waarbij iedereen van iedereen leert. Er zijn gasten die vertellen over hun eigen kantel ervaringen en dialogen/workshops waar verder gepraat wordt.

Ben jij erbij?
Wij geloven dat co-creatie en synergie bijdragen aan het in beweging krijgen en versterken van je eigen initiatief. Kantelaars zijn krachtige en eigenwijze mensen, maar ook zij hebben behoefte aan inspiratie, voeding en het delen van perspectieven om zo het grotere plaatje te zien. Herken je dit? Meld je aan!

Voor wie is Van Vonk naar Vuur?
Jij bent een koploper, verbinder of kantelaar en bouwt aan een gelukkiger, energieker, spannender, leuker en duurzamer Nederland. Hier is belangrijk dat je concreet aan de slag wilt, dat je vragen kunt inbrengen en dat je jouw kennis, kunde en ervaring kunt delen met anderen. Het is dus niet alleen inspiratie opdoen, maar ook echt gaan doen.

Tickets

Kosten zijn €40,- . Dit is inclusief simpele maaltijd met soep en sandwich, koffie, thee en water en borrel. Studeer je? Gebruik dan de Vonk inspiratie kaart (neem je studentenkaart mee naar de bijeenkomst)

ROUTE
RUW zit Hartje Centrum, in de StadsBibliotheek. Hinthamerstraat 72. Dat ga je gewoon vinden!

Aanmelden?
Klik hier als je voor 13 november een kaart wil bestellen

Voor vragen: post@nederlandkantelt.nl

Nederland Kantelt organiseert deze serie van Vonk naar Vuur i.s.m.
MCSI – partner Tilburg
Bibliotheek Eindhoven
Ruw – Bieb ‘s-Hertogenbosch
• Studio Rosenblatt Tilburg & Samenwerkplaatsen
• Exillint