Van Vonk naar Vuur met Hans Moerenhout Tiwos

Op 11 september is Hans Moerenhout spreker bij  de eerste avond van de serie Van Vonk Naar Vuur. Kantelen op organisatieniveau. Verandering, transformatie creëren in organisatie. Hoe doe je dat? Waar loop je tegenaan? Welke inzichten heb je opgedaan?
Hans is werkzaam als organisatie ontwikkelaar bij Tiwos (De Tilburgse Woonstichting). Daar  werken ze met innovatielabs om gezamenlijk tot betere oplossingen te komen voor bv armoede en eenzaamheid. Deze bijeenkomst verteld hij er over en kun je met hem in gesprek.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Reserveer snel:
Klik hier als je voor 11 september of de hele serie een kaart wilt bemachtigen.

Innovatielabs
Tiwos werkt heel actief mee aan innovatielabs. In deze labs werken partijen in de stad (zoals gemeente, de Toegang, ContourdeTwern, IMW, GGD en scholen) samen. We kijken met alle betrokken wijkpartners naar de onderliggende ‘wicked problems’ in een buurt of rondom een opgave, en zoeken naar waar de energie zit om tot beweging te komen. Hans Moerenhout begeleidt de labs.
“Als je met wat meer afstand kijkt, kun je ineens goed zien hoe tegenstrijdig en raar we het soms met elkaar geregeld hebben. Door je oordeel daarover uit te stellen zie je dat je collega van de andere organisatie ook zijn best doet. Zo leren we elkaar, als mensen, beter kennen. En kunnen we in plaats van tegenover elkaar juist naast elkaar staan en elkaar waar nodig hulp bieden.
In onze manier van handelen leven we daarmee voor wat een inclusieve samenleving is, en dat is al doende zoeken en leren. Learning by doing.” Het innovatielab werkt vanuit het gedachtegoed van TheoryU, dat methoden geeft om voorbij je eigen blinde vlek te komen, die we als persoon én als organisatie allemaal hebben.
Doel is om met ‘open mind, open heart and open will’ naar de opgave te kijken om tot andere oplossingen te komen. Oplossingen die zich vanuit de situatie organisch ontvouwen. Rode draad in de ‘wicked problems’ van de Tilburgse wijken zijn armoede en eenzaamheid. In de oplossingsrichtingen zien we steeds zaken terugkomen als presentie/nabijheid, ruimte voor de professional, durven doen en verbinding met de energie (van bewoners) in een buurt.

Tickets
Kosten zijn €40,- per bijeenkomst of €100,- voor drie bijeenkomsten. Dit is inclusief simpele maaltijd met soep en sandwich, koffie, thee en water en borrel. Studeer je? Gebruik dan de Vonk inspiratie kaart (neem je studentenkaart mee naar de bijeenkomst)

Aanmelden?
Klik hier als je voor 11 september of de hele serie een kaart wilt bemachtigen.

Klik hier als je voor 23 oktober of de hele serie een kaart wilt bemachtigen.

Klik hier als je voor 13 november of de hele serie een kaart wilt bemachtigen.

Nederland Kantelt organiseert deze serie van Vonk naar Vuur i.s.m.: