Good Finance ondersteunt Alternative Finance Festival

Op 15 september 2018 is het 10 jaar geleden dat de zakenbank Lehman Brothers omviel. Het begin van de financiële crisis. Er zijn enkele maatregelen getroffen, maar de financiële sector is niet wezenlijk veranderd. Op 14, 15 en 16 september vindt het Alternative Finance Festival plaats dat laat zien dat het niet alleen anders kan en moet, maar dat er al veel alternatieven aan de weg timmeren! Good Finance ondersteunt dit festival met verschillende activiteiten.

Bankiers versus niet-bankiers
Een van deze activiteiten is een interactieve spelavond in Pakhuis de Zwijger. Tijdens deze avond nemen bankiers het op tegen niet-bankiers in het bordspel MoneyMaker. Dit spel laat zien hoe het werkelijk zit met het scheppen van krediet. Na afloop is er tijd om na te praten en inzichten te delen. Natuurlijk onder het genot van een drankje. De avond vindt plaats op 14 september.

Over Good Finance
Good Finance is de coöperatie voor vernieuwers van de financiële sector. Het is de missie van al deze vernieuwers om een liefdevol, eenvoudig, rechtvaardig en dienstbaar financieel systeem vorm te geven. De leden van Good Finance zijn stuk voor stuk inspirerende initiatieven die laten zien dat dit in de praktijk kan.”

Mainstream
Joyce Velu, initiatiefnemer van Good Finance: “Samen zijn wij de verandering die wij willen zien. Daarom bouwen we, samen met onze leden, aan een nieuw verfrissend financieel systeem. Wij ondersteunen het Alternative Finance Festival omdat we erin geloven dat we meer impact maken als we onze krachten bundelen. Ook is het belangrijk om met veel mensen het gesprek te voeren over dit onderwerp; het zou mooi zijn als we over een jaar niet meer spreken over ‘alternatief’ maar mainstream!”

Momenteel zijn de volgende financiële vernieuwers aangesloten bij Good Finance:

CommonEasy, Eyevestor, Fondskwadraat, GEEFeconomie, Heroes&Friends, Manifesto, MoneyMaker bordspel en ONSBank.

Wil je weten wat er nog meer gebeurt in dit weekend? Hou dan de website  in de gaten www.goodfinance.nl of http://alternativefinancefestival.org