Future Flux Festival: Meet the Makers

Iedereen kent de nieuwe technologieën zoals drones, 3d printing, robotics etc. die in de afgelopen 10 jaar ontstaan is. We waren als RDM een belangrijke etalage voor deze opkomende technologieën in de Rotterdamse haven regio.
De afgelopen 2 jaar hebben wij met het Future Flux Festival de link weten te leggen tussen deze technologieën en de kunsten. FFF heeft een positieve naam opgebouwd en een andere kijk gegeven op techniek en creativiteit.
Dit jaar starten we met een vers team en een nieuwe focus. De basis blijft uiteraard technologie en de maakindustrie, maar we plaatsen het binnen haar maatschappelijke context. Daarmee leent het zich uitstekend om blikken te
verbreden.
Technologie heeft zich dusdanig ontwikkeld dat we voetsporen kunnen zien in  elke grote sector, overal veranderd er enorm wat en die innovaties en makers willen we daarom ook graag meer plek bieden dit jaar. Welke verschuivingen heeft de maakindustrie met gebruik van technologie veroorzaakt en welke trends komen op die we niet zomaar links kunnen liggen en hoe veranderd de haven van Rotterdam hierin mee.
Met RDM Makerspace en de Innovation dock huisvest het havengebied de jongens en meiden die de toekomst in handen hebben, het wordt tijd om deze aan het licht te brengen op een podium. Ook veranderd er buiten veel, scholen veranderen mee met de technologie en
afstudeerders op ieder niveau realiseren fantastische projecten, maar wie kan deze projecten nou echt bewonderen? Dit jaar nodigen we deze jonge makers ook uit om hun visie van de toekomst in beeld te brengen en in discussie te gaan met bezoekers en bedrijven over hoe we deze samen een mooie vorm kunnen gaan geven. Iedereen is daarom ook welkom om mee inspiratie op te doen en kennis te delen in de editie van 2018.

Wil je meer weten of je zelfs aanmelden? ALGEMENE INFORMATIE FUTURE FLUX FESTIVAL 2018