Klimaatgesprekken; de wijk groen praten.


KlimaatGesprekken brengt mensen samen die voelen dat ze meer willen betekenen voor het klimaat, impact willen maken. Maar hoe begin je daarmee?

Om te starten heeft KlimaatGesprekken een 6-delige workshopreeks opgezet. De focus ligt op oplossingsgerichtheid. Vanuit hoop, humor en handelsperspectief krijg je allerlei handvatten om er zelf mee aan de slag te gaan. Alledaagse onderwerpen als consumptie, wonen, reizen en voeding komen aan bod. Het overgrote deel van de deelnemers aan de workshops komt in actie en weet zelfs beter het klimaatgesprek aan te gaan met anderen. Want door het gesprek aan te gaan, kun je meer mensen betrekken bij de klimaattransitie.

Als we samen klimaatvriendelijke keuzes tot het nieuwe normaal kunnen maken, zullen er meer mensen volgen. Samen creëren we de kanteling, die versnelling in de klimaattransitie die we graag willen zien.
Vind je het fijn om anderen te ontmoeten die daar ook mee bezig zijn? In regio’s door heel Nederland zijn namens de stichting kantelpuntcoördinatoren actief als aanjagers hiervan. Grote kans dat je bij jou in de buurt ook deel kunt nemen aan een KlimaatGesprek.

In VPRO’s Tegenlicht kun je terugkijken naar de uitzending: ‘Worsteling van de groenmens’ waar KlimaatGesprekken in te zien is.
Maak je wijk groen en Kijk hier voor meer informatie over Klimaatgesprekken. En volg ze vooral op facebook, twitter, insta, of LinkedIn.