Prijzen voor Agora en Ieder wijs

Onderwijslandschap wordt flink opgetrommeld met 2 grote awards en mijlpalen om dit jaar mee te beginnen voor Ieder wijs en Agora! Agora gaat hun eerste eindexamen tegemoet, heel benieuwd hoe dat gaat aflopen! Daarnaast 5 nieuwe scholen die dit jaar van start gaan. Progressieve scholen en digitale scholen lijken nu eindelijk voet aan wal te hebben. 22 Steve JobsScholen met gemiddelde groei van 4 a 5 scholen heeft geen Maurice de Hond meer nodig. Ze doen het samen met docenten die zich Hardmaken voor onderwijs die past bij de 21e eeuw en de middelen die zich aanrijken.

Ondertussen poppen er wereldwijd elke dag weer nieuwe scholen op. Deze zijn te vinden op de kaart (Reevo.org) en worden onderwijsvisies verspreid tussen onderwijzers wereldwijd met boeken vol interessante thema’s en lege pagina’s om aan te vullen om kennisuitwisseling te stimuleren (HTTP://EDUSHIFTS.WORLD).

Hoe ziet de toekomst eruit van onderwijs? Khan Academy Nederland heeft een visie om al het onderwijsmateriaal de Democratiseren net zoals toonaangevende Universiteiten als MIT maar ook stichtingen als VO-content. Gedegen Kennisoverdracht kan dus straks overal, digitaal in de vorm die het kind wenst en die door de visionaire schooldirecteur in co-creatie wordt gemaakt.

Kortom, geen dag hetzelfde in onderwijsland, dat zie je wel in Luizenmoeder waar records mee worden gebroken aan kijkcijfers.

Wil je bijblijven en meepraten wordt lid van fb.com/groups/Educationhack

Tekst is van Nick van Breda
Foto Agora is van Petra Ligtenberg