‘Besluit met CONSENT’


Vrijdag de 13e is een prima dag voor een boekpresentatie! Dat bleek toen het nieuwe boek van Baudy Wiechers en Rachel Kruk ‘Besluit met CONSENT’ feestelijk gepresenteerd werd. In dit frisse handboek kunnen bedrijven, organisaties en teams lezen HOE zij effectief en gelijkwaardig kunnen samenwerken.

Het boek werd warm ontvangen! Tegenwoordig zijn veel teams en organisaties op zoek naar manieren van samenwerken voorbij de traditionele hiërarchie. Er zijn prachtige boeken die uitleggen waarom je dit zou willen. Besluit met CONSENT geeft antwoord op de vraag HOE je dit vorm kunt geven.

Besluit met CONSENT
Handboek voor effectief en gelijkwaardig samenwerken binnen bedrijven, organisaties en teams

Gelijkwaardigheid, samen besluiten, kantelen, nieuw organiseren… zomaar wat termen die vandaag in organisaties en teams volop in de belangstelling staan.
Maar hoe doe je dat? Hoe maak je gebruik van de diverse talenten van mensen, laat je iedereen meepraten, maar blijf je toch slagvaardig en neem je (het liefst snel) de goede beslissingen? Het boek ‘Besluit met CONSENT’ laat in woorden en beelden zien hoe dat kan en dat het werkt.
René van Harten, voorzitter college van bestuur van Trinamiek, nam de eerste doos met boeken in ontvangst. Het boek gaat naar de directeuren van 25 scholen, want: “Als deze methode je nu zo bevalt in het directieberaad, gun het je collega’s!”

De eerste reacties over het boek stromen binnen:

  • Goed boek! Nu al uit…
  • Zonde te wachten totdat het kerst is. Vandaag is een mooie dag voor een cadeau voor de medewerkers.
  • Het was een mooie middag! Nu het boek aan het lezen, zodat ik de CONSENT-methode® straks nog beter op de kaart kan zetten bij teams, organisaties en community’s. Het leest in ieder geval heerlijk weg met heldere teksten en mooie illustraties!
  • Hartelijk dank voor het toesturen van de jullie nieuwe boek!
  • Hij kwam echt net op tijd voor mijn vakantie binnen. Ik had net de voordeur afgesloten met mijn backpack op mijn rug en de postbode gaf het me zo in mijn hand. Heel tof, want ik dacht nog: Die wil ik eigenlijk meteen lezen. Een prachtig boek is het geworden hoor!! Complimenten!
  • Het boek laat goed zien wat consent is en dat de methode niet om inhoud, maar om processen gaat. Het geeft de structuur en in mijn ogen tegelijk de vrijheid, om het samen te doen, gelijkwaardig, met vertrouwen en de bijbehorende verantwoordelijkheden. Het boek leest lekker weg, er is veel ruimte voor notities en bevat veel illustraties. Het bevestigt mijn geloof dat deze sociocratische manier de basis zou moeten zijn van een organisatie. Het past binnen mijn visie van zelfsturende teams, die van oa Ricardo Semler en andere vergelijkbare gelijkwaardige visies. Ik raad het boek aan voor iedereen! Zeker ook als je meer wilt weten over sociocratie en hoe dat er in de praktijk uit kan zien.

In woord en beeld geeft dit boek antwoord op vragen als: hoe ga je met elkaar in overleg zonder dat je in tijdverslindende discussies belandt? Hoe communiceer je zonder dat enkelen het hoogste woord voeren en anderen niet van zich laten horen? Hoe neem je een besluit als iedereen gelijkwaardig is? En hoe kun je de CONSENT-methode® toepassen in jouw organisatie?

Door het lezen én bekijken van het boek kan de lezer zelf ontdekken wat de methode voor zijn/haar team en organisatie kan betekenen.

Enthousiast geworden? je kunt het hier bestellen.

Boek: Besluit met CONSENT
Ondertitel: Handboek voor effectief en gelijkwaardig samenwerken binnen bedrijven, organisaties en teams
Auteurs: Baudy Wiechers en Rachel Kruk
Rijk geïllustreerd boek
ISBN: 978-90-827480-0-0
  
Meer informatie:
Baudy Wiechers
06 233 65 808
info@consentmethode.nl
www.consentmethode.nl