Jan Moddermanlezing met Jan Rotmans

Prof. Jan Rotmans verzorgt op zaterdag 25 maart de elfde Jan Modderman Lezing in de Lutherse Kerk in Groningen: “Verandering van Tijdperk: wat betekent dat voor Groningen?”


Jan Rotmans gaat in op de veranderingen in dit tijdperk en hoe men in Groningen op deze veranderingen kan inspelen. De Jan Modderman lezingen hebben steeds Inspiratie en Respect als leidraad. Het centrale motto luidt: “Vind wat mensen verbindt en neem weg wat ons verdeelt”. Jan Modderman was in de 18de eeuw een bekend industrieel en weldoener in Groningen. Je zou hem een maatschappelijk betrokken ondernemer avant la lettre kunnen noemen. Het saldo van de Jan Modderman Lezingen wordt ieder jaar bestemd aan Microkrediet.

De Jan Modderman Stichting wil mensen en bedrijven zich van bewust maken dat zij goede mogelijkheden hebben om een bijdrage te leveren aan de verbetering van de wereld om ons heen. Zelfs een heel bescheiden gebaar kan voor anderen van grote betekenis zijn.

Het motto daarbij is: ‘vind wat mensen verbindt en neem weg wat ons verdeelt’. Dat past natuurlijk heel goed bij de boodschap van Jan Rotmans!.

Lees hier meer over de Jan Modderman Lezing .