Van Vonk naar Vuur

Stel je eens voor dat we alle vonken bij elkaar zouden brengen tot een groot vuur, dat we kennis en ervaring bij elkaar brengen, van elkaar leren en samen ontdekken. Dan komt een eerlijker, gelukkiger, spannender, leuker en energieker Nederland ineens veel sneller dichterbij. Let’s do this together!

Energieke interactieve bijeenkomsten
om ervaringen en lessen te delen en samen een stap verder te komen.

  • Een plek waar kantelaars kennis, kunde en ervaring delen en vermenigvuldigen.
  • Een oplaadstation voor inspiratie en bewustwording.
  • Kracht door vakmanschap vanuit verschillende sectoren met elkaar te verbinden.


Ben jij erbij?
Wij geloven in co-creatie en synergie. Kantelaars zijn krachtige en eigenwijze mensen, maar ook zij hebben behoefte aan inspiratie, voeding en het delen van perspectieven om zo het grotere plaatje te zien. Daarmee kan ieder zijn eigen initiatief te versterken. Herken jij dit? Meld je dan aan.

Wij hebben drie bijeenkomsten gepland waarbij het gaat om interactie en het vakmanschap van álle aanwezigen. Telkens zijn er twee gasten die speci ek op het thema, door vallen en opstaan, veel geleerd hebben. We creëren een avond waarin iedereen leert van iedereen.

De bijeenkomsten vormen een drieluik waarbij verschillende niveaus aan de orde komen. Je bent echter ook welkom om één of twee bijeenkomsten te bezoeken.

Voor wie is Van Vonk naar Vuur?
Jij bent een koploper, verbinder of kantelaar. Jij bouwt aan een eerlijke, gelukkige en duurzame wereld. Het is belangrijk dat je concreet aan de slag bent, dat je vragen kunt inbrengen en dat je jouw kennis, kunde en ervaring kunt delen met anderen. Als je alleen inspiratie wilt opdoen dan is deze bijeenkomst (nog) niet voor jou.


1. Kantelen op organisatieniveau
Verandering creëren in een organisatiesysteem. Hoe doe je dat? Waar loop je tegenaan? Welke inzichten heb jij opgedaan?

Gasten:

  • Ferenc van Damme is werkzaam bij de Provincie Overijssel als communication strategist.
  • Erwin van Waeleghem is mede-initiator van België Kantelt en werkzaam bij de Belgische politie.
  • Barbara Jansen is initiator van Werken zonder Grenzen, dat vluchtelingen koppelt aan werk- gevers om zo hun afhankelijkheid te verminderen en zelfbewustzijn te vergroten.

23 november 2016 |16.00-20.00 uur bij Manifesto, Amsterdam
 
2. Kantelen op persoonlijk niveau
Systeemtransitie is weerbarstig en dat betekent dat je kleine stappen neemt die veel energie kunnen kosten. Het vereist dat je deze plaatst in het grotere geheel en dat je wegen blijft zoeken om jouw doel te bereiken. Hoe houd ik mijn eigen vuur brandend? Hoe zorg ik ik ervoor dat ik fit en geïnspireerd blijf? Hoe doen anderen dat?

Gasten:

  • Tanja Abbas werkt aan transities in de oostelijke regio van Nederland en deelt ervaringen over haar persoonlijke kanteling.
  • Dennis Nolte is initiatiefnemer van het Spoor van Vernieuwing (SvV) waarmee hij doorbraken creëert voor vraagstukken als de leegloop van dorpen en toenemende sociale ongelijkheid.

25 januari 2017 | 16.00 – 20.00 uur bij Manifesto, Amsterdam

3. Systeemtransitie in onze maatschappij
De kanteling speelt op alle niveaus en is altijd onderdeel van een brede verandering op maatschappelijk niveau. Wat zien wij dat er gaande is? Hoe verhoud ik mij tot deze ontwikkelingen en welke rol speel ik met mijn initiatief?

Gasten:

  • Engbert Breuker werkt als ‘wondernemer’ met organisaties, geeft out-of-the-box adviezen en heeft talloze creatieve invallen.
  • Jan Rotmans is actief op het gebied van transities en deelt welke ontwikkelingen hij ziet op macroniveau.

22 maart 2017 | 16.00 – 20.00 uur bij Manifesto, Amsterdam
 

Locatie
Manifesto, Isaac Titsinghkade 107, 1018 LL Amsterdam. Ruim voldoende parkeergelegenheid en dichtbij station Amsterdam Centraal.

Kosten
Kosten zijn €40,- per bijeenkomst of €100,- voor drie bijeenkomsten. Dit is inclusief eten, koffie, thee en water.

Aanmelden
Stuur een e-mail naar post@NederlandKantelt.nl Voor vragen: Sharona Ceha 06 – 12 452 631