Er komt een event aan: Rotterdam Kantelt

Dus dit event gaat eens niet over kennisoverdracht, brainstormsessies en zeer geïnspireerd en vol terugkomen. Dit wordt de knallende kick-off waardoor we (alle mensen die werken aan het nieuwe tijdperk) sterker, flexibeler met elkaar gaan samenwerken en collectief de klauwen uit de mouwen steken.

Er zijn veel “bewegende deeltjes” binnen de nieuwe economie, maar goed contact met elkaar en de “buitenwereld” is ingewikkeld. Dat wat ze doen vraagt zoveel focus en doorzettingsvermogen dat je verbinden en de juiste mensen en team vinden om mee samen te werken vaak een ondergeschoven kindje is. Dit willen we eenvoudiger maken en om dat te garanderen is dit event specifiek voor Rotterdammers zodat ze ook na het event elkaar makkelijk en snel kunnen vinden, zowel online als offline.

Hoe pakken we het aan?
Dat begint natuurlijk al voor de 27ste mei. Door onze vele netwerken en initiatieven te verbinden en slagkracht te geven zorgen we voor een grotere impact. Tijd om de ‘samenredzaamheid’ een boost te geven. Maar hoe? Daar hebben we een drietraps raket voor bedacht die we eens grondig gaan testen.

1. Aanmelden via onze Meetup. Vul de vragen in en zo weten we van te voren wat je komt brengen en wat je komt halen en gaan wij aan de slag met de juiste verbindingen in het Rotterdamse netwerk. Zo is bijvoorbeeld Bluecity010 vooral benieuwd of er nog andere ondernemers komen en wil onderzoeker Ada van Dijk een pilot tijdpensioen met mensen gaan starten. En zo gaat het ook, we zijn een nieuw soort markt, een effectenbeurs waar het allemaal draait om impact. De Dam is erbij om te kijken of ze mensen en organisaties met hulp van de alternatieve munt kunnen laten kantelen. 

2. Niet wachten totdat de dag 27 mei voor de deur staat maar hup, nu al mouwen op stropen en aan de slag om de boel in Rotterdam te laten kantelen. Hier vind je transparant en open hoe en wat we doen om het event te realiseren en kun je makkelijk aanschuiven en meebeslissen.

3. We nodigen je uit voor de tribe van Rotterdam kantelt (Dit doen we in partnerschap met Part-up). Waar straks iedereen die op het event komt deel van is waardoor we de mogelijkheid krijgen flexibel te team-uppen, samen projecten te starten en zichtbaar te maken waar iedereen mee bezig is of juist een oplossing voor zoekt.

Wat gaan we op de dag zelf doen?
We gaan er een waanzinnig productieve dag van maken en op het einde van de dag zal je scherp op je vizier hebben wat je erna gaat doen en met wie. We gaan je prikkelen en je tot daden aanzetten (mocht dat nog niet zo zijn). We gaan experimenteren met open structuren en nieuwe vormen van vraagstelling. Het wordt een dag vol met mensen die eigenaarschap durven nemen en de schouders eronder zetten!

Met wie?
Met de daadkrachtige energie van 300 mensen met een Rotterdams hart die vanuit hun eigen rol, fascinaties en (des)kundigheid bijdragen aan de transitie naar een radicaal betere wereld. Samen zetten we concreet een volgende stap. Als persoon, in je werk, je organisatie, de wijk en jouw stad. Je maakt kennis met de initiatieven en bewegingen die er in Rotterdam gaande zijn op het gebied van energie, bouw, financiën, onderwijs en zorg.

Nodig jezelf uit en stel anderen voor!
Het event is niet van ons. Het is van en voor ons allemaal. We willen geen ‘ons kent ons’ clubje. Daarom vragen we jou om ook mensen voor te stellen. Dit zal er voor zorgen dat we mensen bij elkaar krijgen die we waarderen. En het geeft ons allemaal de kans om netwerken te overbruggen en nieuwe mensen te ontmoeten en prachtige projecten aan elkaar te verbinden. Kortom, ken je mensen die originele ideeën hebben, open staan voor het experiment en daadkrachtig zijn, laat het ons weten.

Meer weten?
Kijk op onze event site rotterdam-kantelt.nl en lees onze blogposts waarin we meer inzicht, details en nieuwe ontwikkelingen met jullie delen. Wees er bij op 27 mei in het Maastheater in Rotterdam.

Driehonderd krachtige mensen met een Rotterdams hart onder één dak… dat wordt geweldig.