#nlkantelt viert 1-jarig bestaan

Het motto van de avond: “Iedereen zei dat het onmogelijk was totdat er iemand langskwam die dat niet wist”. Donderdag 3 december vierden we een 1 jarig feestje in Pakhuis de Zwijger. Radicale vernieuwers waren van harte welkom om met ons het glas te heffen. We waren blij met de grote belangstelling van vernieuwers uit allerlei sectoren. Verrassende ontmoetingen, inspiratie en gesprek zorgen voor nieuwe beweging en daar gaat het ons om. We kregen een zaal voor ondeugende, disruptieve mensen…

Eerst was er een dialoog tussen Yuri van Geest (Exponentiële organisaties) en Jan Rotmans onder leiding van Rutger Mollee. Hierin riep Jan Rotmans op dat in Nederland de systemen worden afgebroken en mensen weer belangrijk worden. Yuri van Geest stelde dat de toekomst is aan radicale transparantie. Hij demonstreerde een apparaatje, de Scio. Alles wordt transparant met deze scanner, die ook wel ons zesde zintuig wordt genoemd.
Daarna werd de nieuwe zorgverzekering #Zorgeloos gelanceerd door Jos de Blok en de bende van 3 (Rotmans, Weggeman, Cannoy). De boel omgooien in de zorg is hoognodig. “Mensen die voelen dat ’t niet klopt, nemen zelf ’n actieve rol” aldus Jos de Blok. Na de lancering van de website werden in no time 2000 aanmeldingen geteld. Onze verjaardag had niet mooier kunnen zijn! Als we al het goede verbinden kan de wereld alles aan! Dank iedereen voor de waardevolle bijdragen en jullie aanwezigheid!

Nederland Kantelt:
Jan Rotmans
Joyce Velu
Nynke Schaaf
Sandra Verbruggen
Femke Rotteveel
Tanja Abbas
Wouter Truffino
Anke Siegers
Sharona Ceha