Rondetafel gesprek 2e kamer over burger-initiatief ‘ons geld’

Op 14 oktober 2015 was het zover. Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis werd binnen de muren van het Parlement het geldscheppende privilege van commerciële banken ter discussie gesteld. Dit alles naar aanleiding van het Burgerinitiatief Ons Geld.

In het eerste blok was het woord aan de initiatiefnemers van het burgerinitiatief, bestaande uit Luuk de Waal Malefijt, Martijn Jeroen van der Linden en Edgar Wortmann van de stichting Ons Geld én George van Houts, namens de theatergroep De Verleiders. In het tweede blok was het woord aan de ‘experts’. Opmerkelijk daarbij was de boeiende discussie die ontstond tussen Klaas van Egmond (Hoogleraar Geowetenschappen en SER-lid), die het volmondig opnam voor het burgerinitiatief, en een aantal overige deelnemers, die kritischer waren over de voorstellen van de initiatiefnemers.

Of politiek Den Haag er (al) iets mee gaat doen weten we nog niet, maar dit is toch wel een prachtig initiatief van ‘onderop’.

Zie hier:
Het filmpje vanuit de Tweede Kamer: Bespreking Burgerinitiatief Ons Geld.
Interview Nederland Kantelt met de initiatiefnemers van Ons Geld