De Verleiders: Een gitzwarte komedie: recht uit de hel

Vanavond speelt in de Stadsschouwburg Amsterdam om 20:15: “Door de bank genomen”. Na afloop is er een talkshow met Willem Middelkoop en Ad Verbrugge. Door de bank genomen is, na De casanova’s van de vastgoedfraude, opnieuw een subtiele samensmelting van fictie en werkelijkheid. Om zowel van te smullen als te gruwelen. De voorstelling gaat over de wereld van ons geld en het beheer ervan.

De eerste twee edities van ‘De Verleiders’ wisten Nederland in no time te veroveren met uitverkochte zalen, prachtige recensies en een volle prijzenkast als resultaat. Nu twee jaar later komt dezelfde cast met het derde deel.

Na twee jaar research in de bankensector blijkt de uitkomst nog verbijsterender dan gevreesd. Door de bank genomen is een achtbaan aan informatie, sketches en monologen: een gitzwarte komedie, recht vanuit de hel. Het zou verschrikkelijk om te lachen zijn als het tegelijkertijd niet zo schrijnend was. Een toneelstuk over de financiële malaise en het drama rondom de Nederlandse banken: ‘De verleiders, door de bank genomen’. Door de bank genomen is opnieuw een subtiele samensmelting van fictie en werkelijkheid. Om zowel van te smullen als te gruwelen. De voorstelling gaat over de wereld van ons geld en het beheer ervan. Na twee jaar research in de bankensector blijkt de uitkomst nog verbijsterender dan gevreesd. Door de bank genomen is een achtbaan aan informatie, sketches en monologen: een gitzwarte komedie, recht vanuit de hel. Het zou verschrikkelijk om te lachen zijn als het tegelijkertijd niet zo schrijnend was.

Het gouden team van ‘De casanova’s van de vastgoedfraude’ is back in business. De eerste DE VERLEIDERS- komedie wist Nederland in no time te veroveren, met als resultaat uitverkochte zalen, prachtige recensies en een volle prijzenkast. Dezelfde cast brengt nu een voorstelling over de bankensector. DSB, ING, ABN AMRO, Rabobank, SNS en andere roversnesten worden theatraal gefileerd.

Vrijdag 11 september in de Stadsschouwburg Amsterdam met exclusieve late night talkshow na afloop. De voorstelling in Amsterdam is inmiddels uitverkocht. Check de speellijst van De Verleiders

De cast is ook alweer bezig met De Verleiders 4: “Slikken én Stikken”. De zorgverzekeraars en de farmaceutische maffia