Nu verkrijgbaar: Het Kantelingsalfabet

Het Kantelingsalfabet. We schreven al eerder over het initiatief op ons digitale platform Nederland Kantelt. Sinds 1 april 2015 is dit boek verkrijgbaar als gratis eBook en ‘gewoon’ boek en binnenkort komt daar een luisterboek uitgave bij voor slechthorenden!

Een unieke co-creatie van meer dan 100 auteurs, redacteuren en partners die, vanuit de gedachte ‘Verandering begint met delen’, binnen vier maanden samen een boek realiseerden met meer dan 90 hoofdstukken over kantelen. Deelnemende auteurs zijn onder andere Guido van de Wiel, Richard van der Lee, Sabine van Baal, Henkjan Smits, Bruno Rouffaer, Crystal Kwee en Arko van Brakel. Ook Jan Rotmans, Anke Siegers en Nynke Schaaf van Nederland Kantelt schreven een letter uit het Kantelingsalfabet. Zo schreef Jan over de letter K van kantelen, Anke over de letter B van besluitvorming en Nynke over de letter R van revolutie. De hoofdthema’s van alle verhalen zijn; persoonlijk kantelen, samenleving, onderwijs en organisatievernieuwing.

Volgens Sabine van Baal, een van de auteurs en kartrekker van het Kantelingsalfabet, is het een boek dat inspireert dankzij de ‘waardevolle en kwetsbare bijdragen’. “Het is waardevol, omdat er belangrijke inzichten in staan over verschillende thema’s en kwetsbaar vanwege de persoonlijke verhalen van de schrijvers.” Het laatste nieuws is dus dat het Kantelingsalfabet een luisterboek gaat worden voor mensen met een leeshandicap. We juichen dit als Nederland Kantelt natuurlijk van harte toe!

Hierbij de link naar Het Kantelingsalfabet