650 vernieuwers op hèt Lente Kantel Festival

Alle programmaonderdelen van het festival stonden in het teken om mensen te inspireren en vooral te verbinden. Het Lente Kantel Festival werd co2 neutraal geproduceerd en opgebouwd door middel van leensites als Peerby en vrienden. Dit zorgde voor een energieke en saamhorige sfeer die met waardebepaling achteraf door het publiek is beloond. We hebben alle foto’s, filmpjes en blogs en quotes die zijn gemaakt gedurende het Lente Kantel Festival door onze bezoekers hieronder verzameld voor jou.

Waardebepaling achteraf; een experiment
Het festival is volledig georganiseerd door vrijwilligers. De vaste bijbehorende kosten bestonden met name uit de huur van de ruimte, techniek, aankleding, inrichting, activiteitenkosten en catering voor vrijwilligers. Als vorm voor de bijdrage van deelnemers hadden we gedacht om te experimenteren met waardebepaling achteraf. Dit biedt een andere manier van kijken naar waarde en waardetransacties doordat je zelf bepaalt wat het festival jou waard is geweest. Bij het weggaan zijn we met bezoekers in gesprek gegaan om te vernemen wat voor hen waardevol is geweest en hoe zij dat wilden uitdrukken in een geldelijke bijdrage. Daarbij hadden we vooraf aangegeven dat 20 euro per persoon als basisbedrag nodig was om de vaste kosten te kunnen dekken. Onze ervaring leert dat deze vorm van waardebepaling niet voor alle mensen zo hanteerbaar was: de inhoud van de portemonnee doet ook mee. Hierdoor hebben we niet het basisbedrag ontvangen om alle vaste lasten te kunnen voldoen. Wij waarderen het zeer als je alsnog een bijdrage wilt doen via ons bankrekeningnummer NL19TRIO 0198081359 t.n.v. de Stichting Nederland Kantelt, o.v.v. Lente Kantel Festival.
 
Het interactieve programma van het Lente Kantel Festival zorgde voor inspiratie maar stimuleerde vooral het uitwisselen van kennis en ervaring tussen de 650 deelnemers met behulp van begeleiders van o.a. Gave Dingen Doen, Permanent Beta, Meet Up Tegenlicht en Durf te Vragen en het Inspiratiehuis Arnhem inzicht in de weg die vernieuwers al hebben afgelegd om hun project te realiseren. Kunstenaars lieten zien hoe zij aankijken tegen de veranderingen in de samenleving, er werd tijdens de dag een kunstwerk gemaakt door Els Borger. Er was een Kantelwerk in de Kast waar men zijn eigen verhaal kon vertellen, de filmpjes daarvan werden gemaakt door Martin Stor en vind je op ons vimeo kanaal van Nederland Kantelt https://vimeo.com/nederlandkantelt.
Op het Lente Kantel Festival in de Prodentfabriek in De Nieuwe Stad in Amersfoort verbond en inspireerde Nederland Kantelt de groeiende vernieuwingsbeweging. Het doel van Nederland Kantelt is om de beweging in Nederland voor 2020 te vertienvoudigen naar 2,5 miljoen Nederlanders.
 
Quotes Lente Kantel Festival
 
Van ’to do’naar ’ta daaaaaa!’- Van Dorien van @GaveDingenDoen

“Wat ik erg leuk vond, was het hoge fröbel-gehalte. Behangrollen ophangen met de letters van de programma-onderdelen, koffie-hoekjes met ouderwetse tafelkleedjes, het was allemaal heel low-budget en zo hoorde het wat mij betreft ook!” uit: Marlies laat van zich horen!